WBCV
Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam

Buitenspeeldag woensdag 13 juni 2018

Foto's Buitenspeeldag

Foto's Buitenspeeldag ParkstadVeendam.nl

Foto's Buitenspeeldag Peter Panneman

 


Wehelpen.nl
Wil je wel eens iemand helpen of heb jezelf hulp nodig? Met www.wehelpen.nl/veendam kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander.
Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf. Een account op www.wehelpen.nl/veendam is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. Help jij ook mee? Of heb je hulp nodig? Kijk op www.wehelpen.nl/veendam. Indien je onzeker bent kun je de eerste keer afspreken bij Compaen.
De servicedesk van www.wehelpen.nl/veendam is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 14.00 uur en 16.00 uur op telefoonnummer 0598-698143.


 

Seniorensport
Bewegen is goed, meer bewegen is beter

 

Voldoende lichaamsbeweging verkleint de kans op gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten. Bijkomende voordelen bij voldoende bewegen zijn: sterke botten en spieren, een toename van de hart-longinhoud, betere hersenfunctie, betere spijsvertering en onder andere minder kans op ouderdomssuikerziekte en botbreuken.

 

Sportconsulent  senioren
De gemeente Veendam heeft Petra van den Bosch in dienst als sportconsulent Senioren.
Haar doel? Zoveel mogelijk ouderen die minder actief of weinig contacten hebben, helpen door met ze mee te denken over bewegen en een gezonde en actieve leefstijl.
Bewegen is namelijk een prachtige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en even je zorgen van alledag te vergeten.

 

Wat doet een sportconsulent senioren allemaal?
Petra organiseert projecten zoals ‘Gezond en Fit ouder worden’ of ‘Sociaal Vitaal’.
Voor deze projecten krijgen mensen uit een bepaalde wijk van Veendam een brief van de gemeente met een uitnodiging voor deelname aan een fittest. Daarna kan er deelgenomen worden aan een vervolgtraject.
Ze geeft cursussen Valpreventie, verzorgt informatiebijeenkomsten en organiseert elke maand een beweegactiviteit voor senioren.
Verder kan zij heel veel mensen doorverwijzen naar passend beweegaanbod. Zoekt u een groep of een beweegactiviteit, dan kunt u contact opnemen met Petra om samen te kijken wat voor u geschikt is.
Er zijn inmiddels heel veel beweeggroepen en beweegactiviteiten voor zowel de actieve- als de minder actieve senior in Veendam.

 

Voordelen bewegen:
-Meer energie
-Ontspannen
-Weerstand
-Betere nachtrust
-Conditie
-Sociale contacten
-Kleinere kans op botontkalking, artrose en dementie

 

Voldoening
Petra haalt veel voldoening uit haar werk. Door haar jarenlange ervaring heeft ze gezien dat bewegen en een actieve leefstijl daadwerkelijk kan helpen om langer fit en vitaal te blijven.

 

 

Petra van den Bosch
Sportconsulent Senioren gemeente Veendam
Tel.nr:  06 - 11 39 43 01
Mail: Petra.vandenbosch@dekompanjie.nl


 

Centrum Journaal

Centrum Journaal mei 2018

Centrum Journaal mei 2017

Centrum Journaal mei 2016


Facebook

Facebook Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam


Interessante links

Wijken:

Borgercompagnie

Centrum

Wildervank

Woellust

 

 

Overige:

gemeente Veendam

parkstadveendam.nl

woningcorporatie Acantus

Centrum Veendam

 

 

Het beeld  L’Incontro (De Ontmoeting)

Op de achtergrond rechts het stations-gebouw van de Museumspoorlijn STAR, een rijksmonument en links de Jonkerhal, een overslagloods die getransformeerd is tot busstation.

© Gerard van der Boor

 

 

Molenstreek

© Gerard van der Boor