INFORMATIE
2019 @ Gerard van der Boor | WBCV

Wehelpen.nl

Wil je wel eens iemand helpen of heb jezelf hulp nodig? Met www.wehelpen.nl/veendam kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander. Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf. Een account op www.wehelpen.nl/veendam is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. Help jij ook mee? Of heb je hulp nodig? Kijk op www.wehelpen.nl/veendam. Indien je onzeker bent kun je de eerste keer afspreken bij Compaen. De servicedesk van www.wehelpen.nl/veendam is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 14.00 uur en 16.00 uur op telefoonnummer 0598-698143.
Molenstreek

De Buurtschuur

Met elkaar, voor mekaar!

Compaen en Cosis zijn het project De Buurtschuur gestart voor inwoners die behoefte hebben aan een zinvolle daginvulling in de gemeente Veendam. De Buurtschuur biedt op een laagdrempelige manier activiteiten aan. Het gaat hierbij om meedoen in de maatschappij, elkaar ontmoeten, het versterken van zelfvertrouwen en iets terug doen voor de maatschappij. Onder De Buurtschuur vallen de Klussendienst, het Repair café, de Inloop en het Creatief café. Meer>>>>> Zie ook www.debuurtschuurveendam.nl

Groen en Grijs

Het Jongerenwerk Compaen organiseert samen met anderen een gezellige, informatieve en interactieve middag voor jong en oud! Deze middag draait om: elkaar ontmoeten, samen bezig zijn en van elkaar leren! Wanneer: dinsdag 9 april 2019. Waar: foyer vanBeresteyn Veendam. Hoe laat: inloop vanaf 13.30, opening om 14.00 uur. Wat is er te doen: Aan diverse tafels zijn workshops te volgen: schilderen, 3D printen, vragenspel voor jong en oud, discussiëren over stellingen enz. Daarnaast is er een tentoonstelling in het museum, een hangplek, wandeling, muziek, dans en een gamehoek. Voor meer info: Ineke van Loo 06-15033362 of ivanloo@compaenveendam.nl Mmv: vanBeresteyn, bibliotheek, dans, muziek en theaterschool, Winkler Prins Scholengemeenschap, Veenkoloniaal museum, e.a.

Opa’s en Oma’s gezocht!

Compaen krijgt regelmatig vragen van ouders die op zoek zijn naar een opa of oma. Zij zoeken deze grootouder(s) omdat de natuurlijke grootouders om welke reden dan ook uit beeld zijn. Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en daarom gunnen zij hun kind een opa of oma in hun leven. Daarvoor zijn wij op zoek naar ongeveer 50+ers die het leuk lijkt om deze rol te vervullen. Spreekt deze oproep u aan? Neem dan vrijblijvend eens contact op met Nina van de Veen (06-1595731) of Ineke van Loo (06-15033362), beide werkzaam bij Compaen.
OV-Knooppunt “Jonkerloods”
OV-Knooppunt “Jonkerloods”
“Moeder en kind, kijkend naar optocht” Martin den Hollander